spin

Вінницький «Маяк» – чемпіон України!
25 та 26 травня 2019 року в місті Богуслав відбувся Фінал Чемпіонату України з хокею з шайбою серед аматорів

25 та 26 травня 2019 року під керівництвом Федерації хокею України проведено Фінал Чемпіонату України з хокею з шайбою серед аматорів в навчально-тренувальному центрі «Льодограй» (м.Богуслав), спонсором якого виступив Оператор державних лотерей «М.С.Л.».

До фінальної частини Чемпіонату потрапили переможці регіональних чемпіонатів. На відміну від попереднього сезону у фінальній частині мали право брати участь виключно спортсмени-любителі (минулого року допускалась участь трьох спортсменів-вихованців ДЮСШ, яким виповнилося 45 років).

За результатами жеребкування до групи А потрапили команди: «Легіон» (м.Хмельницький), «Маяк» (м.Вінниця), «ХК Суми» (м.Суми), «Тетерів» (м.Київ), до групи Б: «Рось» (м.Біла Церква), «Динамо» (м.Харків), «Кальвадос» (м.Полтава).

Суддівство здійснювали: Олександр Батезатов, суддя національної категорії,  Олексій Глуховський, суддя міжнародної категорії, Ілля Хохлов, суддя міжнародної категорії.

На першому етапі команди проводили одноколовий турнір в своїх групах, після чого відбувалися стикові поєдинки за 5-те, 3-тє та 1-ше місця. Четверта команда групи А залишала турнір за підсумками групового етапу.

У групі А, основна боротьба розгорнулась між вінницьким «Маяком» та хмельницьким «Легіоном». За рахунок кращої гри в обороні «Маяк» переміг (3:1) та вийшов до фіналу.

Результати матчів групи А:

Місце Команда Маяк Легіон Суми Тетерів Шайби Очки
1 Маяк (Вінниця) 3:1 7:0 10:0 20 – 1 9
2 Легіон (Хмельницький) 1:3 5:2 7:0 13 – 5 6
3 ХК Суми (Суми) 0:7 2:5 5:2 7 – 14 3
4 Тетерів (Київ) 0:10 0:7 2:5 2 – 22 0

У групі В полтавчани виграли у харків’ян у овертаймі, до фіналу вийшли хокеїсти «Динамо».

Результати матчів групи Б:

Місце Команда Динамо Рось Кальвадос Шайби Очки
1 Динамо (Харків) 5:3 1:2 ОТ 6 – 5 4
2 Рось (Біла Церква) 3:5 3:0 6 – 5 3
3 Кальвадос (Полтава) 2:1 ОТ 0:3 2 – 4 2

5-те місце здобула команда «Кальвадос». У матчі за третє місце «Легіон» переміг «Рось» із рахунком 4:2.

Фінальний матч відбувся між командами «Динамо» та  «Маяк». Харківська команда показала на турнірі красиву та якісну гру, але уступила вінничанам, які грали грамотно та довели матч до перемоги (5:2).

Вінницька команда стала чемпіоном України серед аматорів,  команда «Динамо» посіла друге місце, а «Легіон» здобув бронзу.

Підсумкова турнірна таблиця:

Місце Команда
1 Маяк
2 Динамо
3 Легіон
4 Рось
5 Кальвадос
6 ХК Суми
7 Тетерів

В церемонії нагородження брали участь Загородній Юрій, голова організаційного комітету Фіналу ЧУ з хокею серед аматорів, Юрій Кириченко, голова спортивно-дисциплінарного комітету Фіналу ЧУ з хокею серед аматорів, коментатор телеканалу «XSPORT», Авдєєв Антон, директор з комунікації оператора державних лотерей «М.С.Л.», Штефан Ігор, голова громадської організації «Київська обласна федерація з хокею» та Дмитро Христич, чемпіон світу 1990 року, дворазовий учасник Матчу Всіх Зірок НХЛ.

Головний приз, чемпіонський кубок, Володимир Давидюк, капітан команди «Маяк», отримав із рук найрезультативнішого українського хокеїста в НХЛ, Дмитра Христича.

Також організаторами було визнано найкращих гравців у своїх амплуа, які отримали відповідні відзнаки від оргкомітету та спонсора турніру, оператора державних лотерей «МСЛ»: кращий бомбардир – Іванник Ігор (номер 12, Команда «Маяк»);  кращий захисник – Омельченко Олександр (номер 76, команда «Динамо»); кращий нападаючий – Пастухов Роман (номер 46, команда «Динамо»).

Навчально-тренувальний центр «Льодограй» та оператор державних лотерей «М.С.Л.» поздоровляють учасників чемпіонату із завершенням сезону та бажають удачі в наступному сезоні 2019/2020!