spin

29 та 30 квітня 2017 року на території ДЮСШ «Крижинка» щорічна дитяча Ліга по хокею з шайбою за підтримки оператора державних лотерей «М.С.Л.» відсвяткувала своє завершення і провела нагородження найкращих команд та спортсменів.

Учасники турніру отримали свої перші медалі, розіграли конкурсні призи і подарували численним глядачам прекрасні емоції.

«Необхідність цих змагань продиктувало життя, – розповідає тренер богуславських «Шершнів» Олександр Матвійчук. – Так склалось, що держава починаючими хокеїстами не опікується взагалі. Тому хлопці наймолодших категорій (9-11 років) опинились у своєрідному вакуумі. Ігри між ними проводились хаотично, з дуже великими інтервалами. Багато проблем створювали і великі відстані між містами, де проходили зустрічі. Ідея створення Ліги себе виправдала, адже за рік було проведено майже 40 матчів. Вже у вересні на льодових майданчиках на нас очікують нові запеклі двобої».

Оператор державних лотерей «М.С.Л.» організував спортивні конкурси для команд-учасниць, де хокеїсти змогли продемонструвати всім присутнім свою вправність у змаганнях на точність кидка шайби у ворота, на швидкість пересування на льодовому майданчику, на силу кидка шайби, на вправність у слаломі з шайбою та у змаганні на краще пробиття булітів. Окремої уваги удостоїлися найкращі воротарі, яким так само були гарантовані призи.

Усі переможці конкурсів отримали заслужену нагороду від «М.С.Л.» – професійні хокейні ключки. Після завершення конкурсів відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Ліги, яку провів віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко, разом з другим тренером богуславських «Шершнів» Олександром Яковенком і тренером команди та директором спорткомплексу «Крижинка» Ігорем Архипенком.

За результатами проведення Ліги, перше місце у змаганнях вікової групи 2006 р. н. посіла команда з Броварів «Білий Барс», яким організатори вручили золоті медалі та почесний кубок. Із відставанням всього у два очки, на другому місці розташувались вихованці «Льодограю» – команда «Шершні», які отримали срібні медалі. А «бронзу» отримали хокеїсти київської «Крижинки».

У віковій групі 2007 р. н. «золото» вибороли хокеїсти «Комплексної школи» м. Київ, «срібло» забрала «Крижинка» м. Київ, а «бронза» прикрасила груди хокеїстів команди «Сокіл-1» з м. Київ.

Після завершення урочистостей віце-президент «М.С.Л.» Євген Власенко поділився враженнями та коментарями щодо розвитку дитячого хокейного спорту в Україні з журналістами та представниками телебачення.

«Як Ви знаєте, оператор державних лотерей «М.С.Л.» збудував власним коштом УНТЦ «Льодограй» у Богуславі і вибір міста не став випадковим, – розповів пан Власенко. – Нам було відомо, що діти та молодь невеликих містечок України дуже часто позбавлена можливості повноцінно займатися спортом, особливо зимовими видами – фігурним катанням, хокеєм. Саме тому компанія «М.С.Л.» ще на початку формування команди «Шершні» закупила 40 комплектів сучасної форми, щоб спортсмени-початківці могли повноцінно проводити тренування і змагатися з суперниками на рівних. Створення сучасної спортивної бази для юних українців – це інвестиція у майбутнє країни. Це здоров’я нації, це формування нових сучасних лідерів. Зрештою, в цьому «М.С.Л.» виявляє свою соціальну відповідальність перед громадянами України, створюючи умови для розвитку особистості. Он погляньте на посмішки хлопчаків у формі «Шершнів». Такі емоції ні за які гроші не купиш!».