spin

16-17.02.2019 на арені «Льодограй» відбулись Відкриті міжнародні змагання з фігурного катання Bohuslav Open Cup-2019

Два дні, 16 та 17 лютого, мешканці та гості Богуслава мали змогу насолоджуватись найелегантнішім видом зимового спорту – фігурним катанням. На арені «Льодограй» відбулись Відкриті міжнародні змагання BohuslavOpen Cup-2019, в яких брали участь 240 юних фігуристів з 18 міст України та Молдови.

Організатор змагань: Ольга Куровська, технічні спеціалісти: Дмитро Дмитренко, Оксана Долгополова, судді: Аліна Куфлєвська, Аліна Резниченко, Валерій Єгоров, оператор даних: Олексій Таловеро.

До участі було запрошено:група А – діючі спортсмени, члени федерацій; група В – хобі-класи всіх вікових категорій, група Beginners– початківці.

Категорії: одиночне катання, парне катання, спортивні танці на льоду, групові номери, шоу-група та «Артистик».

Змагання проводились згідно з міжнародними правилами ISU з фігурного катання на ковзанах, з комп’ютерною бригадою та відеоповтором.

До програми змагань також входили урочисте відкриття та нагородження переможців і учасників усіх категорій.

 

В змаганнях виступало три учасниціз Богуслава:  Вільгань Юліана (категорія:дівчата 2007-2008 р/н), Запорізька Аня (категорія:дівчата 2008-2009 р/н), Фельді Марина (категорія:дівчата 2007-2008 р/н). Всі вихованці «Льодограю» виступили достойно. Аня Запорізька здобула 2 місце у своїй категорії.

 

Ольга Куровська,тренер з фігурного катання, організатор змагань, розповіла:

«На цей раз Всеукраїнські змагання мають статус Міжнародних. В числі гостей чудового міста Богуслав є учасники з Молдови – 13 фігуристів з Кишиніва. Українська географія учасників, як спортсменів, так і любителів, досить широка: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Чернівці, Рівне, Житомир, Харків, Херсон, Кропивницький, Кременчук, Полтава, Біла Церква, Одеса, Богуслав.

Запрошено технічних спеціалістів та суддів міжнародної та національної категорії, щоб навіть найменших учасників змагань було оцінено на максимально професійному рівні. Зокрема Дмитро Дмитренко, суддя міжнародної категорії, та Оксана Долгополова, суддя національної категорії, які оцінюють Чемпіонати України, етапи кубка України.

Рівень катання різний, в перший день виступали найменші – діти від трьох років, в другий день виступали спортсмени, які займаються в спортивних школах та беруть участь у національних чемпіонатах.

Такі змагання організовуються з 2015 року. В сезоні відбуваються два старти, і як традиція, перший – в Богуславі, другий, в травні, – в Києві. Комфортно, спокійно та легко організовувати змагання в Богуславі. Умови тренування, каток – чудові. І, як результат, чемпіонати завжди проводяться на високому рівні.

Я хочу подякувати всім за участь у змаганнях, а це 240 учасників. Це зрушує нас, як організаторів, краще та більше працювати, рухатись вперед та виходити на міжнародний рівень.

Такі спортивні заходи мають велике значення, це показник розвитку спорту в Україні, а для дітей такі змагання – справжнє свято, приємно бачити їх захоплені очі».

 

Визначаючи роль та результати змагань, консультантШколи фігурного катання (м.Богуслав) Галина Владиславівна Кухар (Гржибовська), Майстер спорту,  Заслужений тренер України, сказала: «Будь-які змагання – це завжди добре для юних спортсменів. Це завжди певний крок, етап в житті дитини. Змагання краще, ніж тренування, змушують зібратися. Ці змагання – це звичайне спортивне життя, для цього ми і працюємо.

Що стосується наших дівчаток, вони на тренуваннях показують кращі результати, краще катаються. Тому ці змагання й важливі як засіб досягнення змагального досвіду.

Дітям безумовно потрібен спорт. Дітям потрібно привчатися працювати, привчатися до дисципліни, вчитися долати себе, ці навички знадобляться їм і в звичайному житті. Спорт – це необхідна складова життя!»

 

Горова Олександра, тренер Школи фігурного катання (м.Богуслав), оцінила виступи вихованок «Льодограя»:

«Наші дівчата виступали в категоріях: група А, одиночне катання. Який би рівень виступів не був – завжди є до чого прагнути. У нас є призове місце і ми цьому дуже раді. Срібна медаль серед дівчат 2008-2009 р/н у Ані Запорізької. Вона відмінно відкаталися, вийшла і зробила все, що вміла, добре показала себе. Хоча у неї були проблеми зі здоров’ям і в цьому сезоні ці змагання – її перший старт.

Серед дівчаток 2007-2008 р/н Юліана Вільгань – на 5 місці, Фельді Марина – на 8 місці.

У Богуславі, на жаль, батьки не виявляють такої активності як в великих містах, в Києві. Ми, тренери, хочемо, щоб дітей в нашій школі було більше. Рівень підготовки в Богуславі дуже гідний і тут можна виростити чемпіонів!

Але Великий спорт завжди починається з того, що ми починаємо стежити за своїм здоров’ям. Тому ми запрошуємо всіх батьків приводити дітей до «Льодограю». Ми будемо вчити всіх! І хлопчиків теж. Я дуже багато разів чула від батьків, що фігурне катання – це спорт для дівчаток. Я не згодна абсолютно. Зараз чоловіче світове фігурне катання – це топ. Його цікаво дивитися всім. Сьогодні в світі чоловіче фігурне катання розвивається швидше, ніж жіноче».

 

Поздоровляємо Аню Запорізьку з 2 місцем!

Бажаємо юним фігуристам вірити у власні сили, успіху та перемоги в подальших змаганнях !

А небайдужих та зацікавлених запрошуємо 4-5-6 квітня знову до «Льодограю», де відбуватиметься 5 етап, останній перед фіналом, Всеукраїнських змагань юних фігуристів.